Bijzonder relikwie ontdekt en teruggeplaatst in Vincentiusbouw in Oudenbosch

8 mei 2014 om 15:17
nl
Een eeuwenoud relikwie wordt 14 mei teruggeplaatst in de voormalige Vincentiusbouw in Oudenbosch. Het gaat om een stukje been met een afbeelding in was van het Lam Gods (symbool in de Bijbel voor Jezus Christus).
Geschreven door

Het been zit in een loden kokertje dat werd ontdekt bij het weghalen van de eerste steen bij de start van de renovatie van de Vincentiusbouw.
OnderwijsinstituutHet bouwwerk is helemaal gerenoveerd en er zijn onder meer appartementen in gemaakt. De Vincentiusbouw dateert uit 1843 en maakt deel uit van het gebouwencomplex van het onderwijsinstituut Saint Louis, dat in de negentiende eeuw werd gesticht.
Het is lange tijd gebruikt als internaat voor katholieke jongens. Bij het bouwen is het relikwie geplaatst achter de eerste steen. Er zit ook nog een handgeschreven briefje uit 1843 van Pastoor Hellemons in het kokertje.
Open dagBroeder Cees van Dam plaatst het kokertje 14 mei samen met burgemeester giel Janssen terug in het gebouw. 1 juni is er een open dag waarbij iedereen kan kijken naar het gerenoveerde Vincentiusbouw en ook de omliggende complexen en parken in de buurt van de basiliek die zijn opgeknapt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.