Video

Juwelier Goldies Deurne niet verdacht van dubbele doodslag

8 mei 2014 om 21:16 • Aangepast 24 april 2020 om 12:37
nl
Juwelier Willy Sanders van Goldies in Deurne wordt niet meer verdacht van dubbele doodslag. Dit meldt het Openbaar Ministerie donderdag. Zijn vrouw en hij werden 28 maart in hun zaak overvallen. Twee overvallers kwamen hierbij om het leven.
Geschreven door

Camerabeelden en forensisch onderzoek leverden geen enkele aanwijzing op dat de juwelier geschoten zou hebben.
Omdat Sanders niet alleen verdachte, maar ook slachtoffer was in deze zaak heeft het OM besloten deze beslissing zo snel mogelijk aan de direct betrokkenen en hun raadslieden mede te delen. Het echtpaar is blij en gerustgesteld door de beslissing.
Volgens advocaat Jan-Hein Kuijpers, die het echtpaar bijstaat, vocht Sanders tijdens de overval 'voor zijn leven'. "Zijn vrouw Marina dacht dat haar man vermoord werd", vertelde de advocaat aan de NOS.
Weer in de winkelSanders en zijn vrouw werden de dag na de overval al vrijgelaten omdat de indruk bestond dat zij zichzelf probeerden te verdedigen. Half april ging de juwelierszaak weer open en stond Sanders weer in de winkel.
Een beslissing over de vervolging van Sanders voor wapenbezit is nog niet genomen. Ook is nog niet besloten of zijn vrouw Marina wordt vervolgd voor de dood van de twee overvallers.
'We wachten op de beelden'Advocate Bénédicte Ficq van de nabestaanden van één van de overvallers wil niet inhoudelijk op de conclusie van het OM ingaan. "Wij wachten nog steeds op de beelden en de rest van het dossier", zo luidt het commentaar.
Ook Peter Plasman de advocaat van de nabestaanden van de andere overvaller heeft het besluit 'ter kennisgeving aangenomen'.
VerklaringDe zus van een van de twee overvallers legde half april een uitgebreide verklaring af tegenover de politie. 
Alles over de fatale schietpartij bij juwelier Goldies in Deurne lees je op omroepbrabant.nl/goldies.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.