Video

RKC begint play-offs met nipte overwinning op De Graafschap

8 mei 2014 om 22:38 • Aangepast 24 april 2020 om 12:38
nl
RKC heeft nog lang geen afscheid genomen van de eredivisie. De nummer 16 van afgelopen seizoen begon donderdag in Doetinchem met een zege op De Graafschap positief aan de play-offs. De Waalwijkers verdedigen zondag voor eigen publiek een voorsprong van 1-0.
Geschreven door

Die was te danken aan een fraaie vrije trap van Sander Duits. Het voetbal liet veel te wensen over.
Vast in avondspitsDe supporters van RKC zaten vast in de avondspits. De eersten bereikten De Vijverberg pas halverwege de eerste helft. Dat was precies op tijd om de treffer van Duits, die een Graafschap-verleden heeft, te kunnen vieren.
Hij mikte de bal van ruim twintig meter secuur in de hoek, buiten bereik van doelman Theo Zwarthoed. Eraan vooraf ging een overtreding op Romeo Castelen.
Gevaarlijke belgDe aanhang van RKC had tot dat moment weinig gemist, althans van hun favorieten. Behoudens een kansje voor Robert Braber meteen na de aftrap, bepaalde vooral De Graafschap de gang van zaken, vaak via de gevaarlijke Belg Nathan Kabasele en diens mede-aanvaller Vincent Vermeij.
Mogelijkheden kreeg de ploeg van Jan Vreman, die ongeacht de afloop ook volgend seizoen trainer is, voldoende. Milan Massop kopte tegen de lat, Vermeij en Dean Koolhof hadden evenmin succes in de afwerking.
BevliegingenRKC vertrouwde geheel op de bevliegingen van de geroutineerde Castelen en Evander Sno, die aanvankelijk centraal voorin speelde.
Ook na de 0-1 domineerden de 'Superboeren'. Arjan van Dijk bleef in het Waalwijkse doel tot de rust met veel moeite en enig geluk overeind. De tweede helft bood dezelfde aanblik. De Graafschap viel aan, RKC verdedigde, nu met Sno in de rol van controleur op het middenveld.
Geen onneembare vesteDe Waalwijkse defensie leek bepaald geen onneembare veste, maar donderdag wel voor De Graafschap. Dat irriteerde, te meer omdat RKC al aan een halve kans genoeg had. Die van Castelen in blessuretijd (hoog over) was overigens een levensgrote.
Duits: 'Waarschuwing'Doelpuntenmaker Sander Duits noemde de wedstrijd een goede waarschuwing voor RKC: "De opluchting overheerst. Ik denk dat we goed wegkomen hier. Je weet wat je kan verwachten en toch maak je het jezelf moeilijk en mag je blij zijn dat je een overwinning meeneemt."
Ook trainer Erwin Koeman stond na afloop te mokken: "Misschien denken sommige spelers toch beter te zijn dan ze in werkelijkheid zijn. Dan gaan ze andere dingen doen en blijken we toch een hele matige ploeg zijn. Maar wij spelen niet voor niets play-offs. Het is een kwaliteit om te weten wat je wel en wat je niet kan, maar dat is schijnbaar het moeilijkste. De uitslag had ook andersom kunnen zijn."
Opstelling RKC: Van Dijk; Van Hoevelen, Ivens, Prince, Amieux; Duits, Braber, Jungschläger, Anderson; Castelen, Sno.
Opstelling De Graafschap: Zwarthoed; Will, Evers, Van de Pavert, Massop; Lazic, Linssen, Breinburg, Koolhof; Kabasele, Vermeij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.