Promotie ver weg voor FC Den Bosch na 1-3 verlies tegen Excelsior in play-offs

8 mei 2014 om 23:43 • Aangepast 22 november 2020 om 00:38
FC Den Bosch heeft donderdag in eigen huis met 1-3 verloren van Excelsior in de eerste wedstrijd van de play-offs. Erik Quekel maakte de openingstreffer, maar daarna konden de Bosschenaren geen vuist meer maken tegen de Rotterdammers.

Dat kwam met name omdat de Bosschenaren in de tweede helft met tien man verder moesten na een rode kaart voor Tim Hofstede. Vlak voor rust haalde hij een doorgebroken Excelsior-speler neer. Het betekende een breekpunt in de wedstrijd.
'Misschien had ik hem moeten laten scoren'"Het zijn bepalende dingen in een wedstrijd", zegt Hofstede over de rode kaart. "Als we de wedstrijd er 'doorheen hadden gegtrokken' was het achteraf misschien een goede overtreding geweest. Maar nu... Het was een reflex. Maar misschien had die er niet moeten zijn. Misschien had ik hem moeten laten scoren. Maar ja, zulke dingen gaan zoals ze gaan."
In de tweede helft scoorde Rick Kruys de gelijkmaker voor Excelsior. Daarna zette Fischer de bezoekers op voorsprong en maakte invaller Kevin Vermeulen het karwei definitief af; 1-3. Hierdoor lijkt het voor FC Den Bosch een haast onmogelijke taak om een ronde verder te komen in de play offs. Zondag is de return in Rotterdam.
'Met 3-0 winnen'"Dat is natuurlijk moeilijk", zegt doelpuntenmaker Erik Quekel. "Maar vandaag speelden we de eerste helft gewoon goed. We kregen ook een paar kansen. Dus als we in Rotterdam snel scoren, is alles mogelijk. Ook tegen Excelsior kun je met 3-0 winnen."
Naaktfoto'sDe selectie van FC Den Bosch werd voor aanvang van de wedstrijd op een bijzondere manier gestimuleerd.
Een boek vol pikante foto's van naakte vrouwen moet de spelers van Kaiser helpen om de laatste ronde te halen van de play-offs om promotie naar de Eredivisie.