Video

Tuinbeurs Floraliën Den Bosch: Daar staat een paard in de ... vetplanten

8 mei 2014 om 22:26 • Aangepast 24 april 2020 om 12:38
nl
In de Brabanthallen Den Bosch opent vrijdag de Floraliën. Op de exclusieve bloemententoonstelling is tien dagen lang het beste en mooiste te zien van Nederlandse kwekers.
Geschreven door

Van 9 tot en met 18 mei vindt voor het eerst in Nederland de wereldexpo Floraliën plaats in de Brabanthallen 's-Hertogenbosch. Met een oppervlakte van 40.000 vierkante meter is het 's werelds grootste indoor bloemen- en plantenexpositie. Zo'n 250 kwekers en veredelaars presenteren unieke plantencollecties en bijzondere bloemsierkunst.
Drie weken lang zijn rond de duizend mensen in de weer geweest om de Floraliën op te bouwen. Landschapsarchitect Niek Roozen is dan ook dolenthousiast over het eindresultaat. "Dit mag je vergelijken met een expositie van schilderijen van Van Gogh of Rembrandt, dit is uniek."
Daar staat een paardMet 'uniek' bedoelt Roozen de inzendingen van de honderden Nederlandse kwekers. Want wat zij te bieden hebben is van topkwaliteit en heel mooi om te zien.
Blikvangers op de expositie zijn de dieren uitgevoerd in vetplantjes. De grotye publiekstrekker is een manshoog paard uiteraard in vetplanten.
Wel mooiCollegakwekers noemen deze inzending 'de dierentuin', maar de exposant heeft er een bord met 'Art' voorgezet. Tuinkunst dus, maar wel mooi.
De expositie die om de vijf jaar wordt gehouden in een Europese stad is zaterdag het toneel van Europese politiek. Mark Rutte en Hans van Baalen geven dan de aftrap voor de Europese VVD-campagne

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.