Onderzoek naar subsidiefraude door Henk Krol

9 mei 2014 om 08:04 • Aangepast 22 november 2020 om 00:38
nl
Het ministerie van Onderwijs gaat onderzoek doen naar mogelijk subsidiemisbruik door Henk Krol. Dat schrijft het AD vrijdag. Bedrijven van de voormalig 50Plus-leider en oud-journalist uit Best zouden jarenlang lukraak subsidie hebben gebruikt die bedoeld was voor specifieke projecten, aangewezen door het ministerie van Onderwijs. Zelfs facturen voor de IT-ondersteuning van Krols seksshop Gaytel werden betaald uit het subsidiepotje.
Profielfoto van
Geschreven door

De Auditdienst van het Rijk zou de boeken van de voormalige stichting Vrienden van de Gay Krant van Krol gaan inspecteren, schrijft het AD. Dat gebeurt op verzoek van minister Jet Bussemaker van Onderwijs.
Openstaande rekeningen betalenHet ministerie van Onderwijs gaf tussen 2008 en 2011 bijna 300.000 euro aan Krols Stichting Vrienden van de Gay Krant (SVGK) om een digitale ontmoetingsplek voor homoseksuele jongeren op te zetten, de website 18min.eu. Vrijwel meteen zette Krol dat geld in om openstaande rekeningen van zijn bedrijven te betalen.
Volgens een woordvoerder zijn er 'vragen gerezen rond de besteding'. Mocht blijken dat subsidie is besteed waarvoor die niet was bedoeld, dan zal het ministerie overgaan tot terugvordering, aldus de woordvoerder.
Reactie Krol op Twitter
Henk Krol reageerde vrijdagmorgen op Twitter op het artikel in het AD. Volgens hem is hem wel om een reactie gevraagd, maar is zijn commentaar 'doelbewust verzwegen'.

Wachten op privacy instellingen...

Hij zegt verder in een reactie die op zijn verzoek op de website van het AD is geplaatst te hopen dat het onderzoek 'een einde maakt aan de onzin die circuleert'.
Krol moest vorig jaar opstappen als fractievoorzitter van 50PLUS in de Tweede Kamer toen aan het licht kwam dat hij pensioenpremies van personeel van de Gay Krant niet had afgedragen. Hij is nu kandidaat voor het Europees Parlement voor 50PLUS.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.