‘Ryanair-vlucht naar Eindhoven Airport weigerde tientallen passagiers’

9 mei 2014 om 10:17
nl
Tientallen passagiers werden deze week geweigerd op een Ryanair-vlucht van Londen naar Eindhoven, omdat ze te laat bij de incheckbalie zouden zijn geweest. Dat terwijl de getroffen reizigers ruim op tijd waren, zo meldt een van hen vrijdag in De Telegraaf.
Geschreven door

Bart Bijnens (47) uit het Belgische Kortenaken klaagt in de krant namens de gedupeerde reizigers. "Wij waren al online ingecheckt, hadden een instapkaart en moesten alleen onze koffers op de luchthaven afgeven. Daar waren we ruim op tijd, zeker anderhalf uur voor vertrek", klaagt Bijnens in de krant.
Uiteindelijk moesten de getroffen passagiers een andere Ryanair-vlucht boeken en wel tegen betaling van 140 euro. "Maar ook die bleek uiteindelijk vol te zitten, dus moesten we noodgedwongen met de Eurostar-trein naar Brussel voor 230 euro per persoon. Ryanair wil geen van de kosten vergoeden", aldus een woedende Bijnens in De Telegraaf.
Ryanair: 'Eigen risico'Ryanair stelt in zijn verweer dat passagiers twee uur voor vertrek op de luchthaven moeten zijn. "Dat staat in onze voorwaarden en dat moeten ze dus weten. Als reizigers met ruimbagage zich daar niet aan houden, lopen ze het risico de vlucht te missen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.