FC Den Bosch - FC Oss twee keer stilgelegd vanwege ongeregeldheden: twaalf supporters aangehouden

2 november 2014 om 01:02 • Aangepast 21 november 2020 om 21:48
nl
De derby tussen FC Den Bosch en FC Oss is zaterdag twee keer stilgelegd wegens ongeregeldheden. Supporters van de voetbalclubs kregen het met elkaar en met de Mobiele Eenheid (ME) aan de stok. Voor, tijdens en na de wedstrijd werden in totaal twaalf supporters opgepakt. Ongeveer 130 politieagenten kwamen tijdens de ongeregeldheden in actie.
Profielfoto van
Geschreven door

De supporters van beide clubs maakten er een vervelende avond van in stadion De Vliert in Den Bosch. Al voor aanvang van de wedstrijd waren er vechtpartijtjes tussen heetgebakerde fans.
Een groepje fans van FC Oss vernielde een hek. De supporters kwamen daardoor buiten het uitvak en gingen met fans van Den Bosch op de vuist. Meerdere supporters zouden hierbij zijn afgevoerd.

Wachten op privacy instellingen...

De ME greep snel in en dreef de Osse fans terug in het uitvak. Het hele vak werd vervolgens omsingeld door politiemensen. Ook tijdens de wedstrijd bleef de ME bij het vak in de buurt.

Wachten op privacy instellingen...

Het bleef onrustig. Na een half uur in de tweede helft werd de wedstrijd kort stilgelegd omdat een supporter van FC Den Bosch uit een ander vak op het veld kwam.

Wachten op privacy instellingen...

Kort daarna ging het voor een tweede keer mis. Scheidsrechter Eric Braamhaar stuurde de spelers voor even de kleedkamer in, omdat supporters van FC Den Bosch zich misdroegen. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 0-1, maar dat was slechts bijzaak.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

*** Lees ook: Fans misdragen zich bij derby tussen FC Den Bosch en FC Oss, maar clubs weigeren statement te maken
Veel ME'ers aanwezigOngeveer 25 bussen van de ME waren zaterdagavond aanwezig bij het stadion van FC Den Bosch. Supporters van FC Oss zouden na de wedstrijd in groepjes van vijf personen uit het stadion zijn gehaald. Rond acht uur zijn de vijf laatste supportersbussen van FC Oss vertrokken onder begeleiding van de politie.

Wachten op privacy instellingen...

Supporters FC Oss op A59 aangehoudenZes supporters van FC Oss werden op de A59 aangehouden. Ze kwamen uit één van de drie bussen die al voor aanvang van de wedstrijd door de politie naar Oss waren teruggestuurd. De politie vond het te onrustig om deze fans nog toe te laten. Een supporter accepteerde dat niet en vernielde een deur. De chauffeur vond het toen niet meer verantwoord om door te rijden.
Eén van de arrestanten werd door een hond gebeten en moest naar het ziekenhuis.
De andere zes supporters werden in en rond het stadion aangehouden. Het is nog niet duidelijk voor welke club ze zijn.

Wachten op privacy instellingen...

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.