Video

Grote vrouwen: 'WK-jurkje van Bavaria sluit vrouwen zonder modelmaatje uit’

9 mei 2014 om 23:44 • Aangepast 24 april 2020 om 12:39
nl
Wat ons tijdens het WK in Brazilië juist moet verenigen, zorgt nu al voor verdeling. De HolánDress, het oranje jurkje van de Lieshoutse bierbrouwer Bavaria, verschijnt alleen in maten voor slanke vrouwen (34-40). Veel te krap, vindt de eigenaresse van de Brabantse kledingwinkelketen Eigen Wijs, gespecialiseerd in grote vrouwenmaten
Geschreven door

Toen de HolánDress donderdag door de bierbrouwer werd onthuld, waren de reacties overwegend positief. Wellicht dat model en actrice Luisa Moraes, het gezicht van de HolánDress, daar een belangrijke rol in speelde.
Helaas heeft niet iedere dame de maten van een model. Vrouwen die het moeten doen met minder welgevormde proporties kunnen de HolánDress waarschijnlijk in de bierschappen laten liggen. Het jurkje wordt namelijk maar in één maat geleverd: 34-40.
'Vrouwen worden uitgesloten'En dat is veel te klein, stelt Jeannette van Bergen. Als eigenaresse van Eigen Wijs stuit de oranje jurk van Bavaria haar tegen de borst. "Een groot gedeelte van de Nederlandse vrouwen wordt uitgesloten", meent ze. 
"34-40. Dat zijn maten die alleen de dunnere vrouwen passen. Wat moet de rest van de vrouwen? Die kunnen het jurkje niet aan. Dat vind ik in deze tijd niet meer kunnen. Er zijn ook veel jonge dames die een wat grotere maat hebben."
Van Bergen vindt dat het niet te laat is om het jurkje ook in grotere maten te maken. "Het gros van de vrouwen zal het daarmee eens zijn", stelt de eigenaresse.
BavariaBavaria is het daar niet mee eens. Het bedrijf stelt dat het jurkje nou eenmaal het best tot z'n recht komt bij vrouwen met de maten 34 tot en met 40.
"Die verhoudingen passen bij het design. Gezien we geen stretchstof gebruiken voor het jurkje, is het niet mogelijk één maat voor iedereen te maken. Om het ontwerp in stand te houden moesten we wel voor deze maten kiezen."
Opvallende twistWie liever zelf concludeert of de HolánDress wel of geen goede match is, kan de jurk vanaf 19 mei in de bierschappen van de supermarkt vinden. De jurk kent een opvallende twist: het kledingstuk is in één handomdraai om te toveren naar een gewaagd Braziliaans model, inclusief uitsnede voor een dieper decolleté.
[youtube:body:https://www.youtube.com/watch?v=4AhE7w6AJt4]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.