Video

Phillip Cocu: 'Op 25 juni sta ik volledig fit en gezond op eerste training PSV'

9 mei 2014 om 13:28 • Aangepast 22 november 2020 om 00:37
nl
Phillip Cocu sprak vrijdag voor het eerst nadat hij werd geopereerd aan een tumor weer met de pers. De PSV-coach is nog niet honderd procent fit, maar wel op de goede weg. "Op 25 juni sta ik volledig fit en gezond weer voor de groep tijdens de eerste training van PSV", zei de trainer.
Profielfoto van
Geschreven door

Cocu is momenteel aan het revalideren. "Ik had een maand rust nodig na de operatie", vertelde hij. "Ik voel me elke dag een beetje beter."
Bedankt voor steunDe coach bedankte iedereen voor de steun de afgelopen maanden. "Ik zat even in een achtbaan. Maar de operatie is gelukt, over een paar maanden is alles voorbij. Nu kijk ik weer vooruit."

Wachten op privacy instellingen...

PSV minder zonder CocuNadat eind maart bekend werd dat Cocu was getroffen door een tumor in zijn rug, ging het bergafwaarts met PSV. "Het is heel jammer dat het met de prestaties van PSV minder ging. Het was moeilijk om dit bericht over mijn gezondheid toen over te brengen."
Al met al is de klap hard aangekomen bij de 43-jarige Cocu. "Ik ben altijd fit geweest, heb weinig problemen gehad, tot nu. Het doet wel veel met je, daar sta je niet bij stil als je gezond bent."
'Volgend seizoen meedoen om titelPSV eindigde dit seizoen teleurstellend als vierde in de eredivisie. De supporters zijn kritisch. De harde kern wil dat Cocu een stapje terug doet en dat er een ervaren toptrainer komt. "Ik respecteer de mening van supporters, maar ik ben ergens aan begonnen", zei Cocu daarover.

Wachten op privacy instellingen...

Cocu vindt dat PSV volgend seizoen weer moet meedoen om de titel. "De groep moet zoveel mogelijk bij elkaar blijven, maar er komen wel een aantal mutaties."
Rekik, Park en RuizPSV wil Karim Rekik nog een jaar huren van Manchester City, zo maakte Cocu bekend. Park moet zelf beslissen over zijn toekomst, een langer verblijf van Ruiz in Eindhoven is nog hoogst onzeker.
Cocu kijkt ook naar versterking van de technische staf van PSV. Hij is op zoek naar iemand die de rol die Guus Hiddink de afgelopen maanden had over kan nemen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.