Video

Slechtziende vrouw uit Vught wordt aangereden en durft nu de straat niet meer op

9 mei 2014 om 16:39 • Aangepast 24 april 2020 om 12:39
nl
Olga van Esch uit Vught, de dove en slechtziende vrouw die donderdagochtend op het zebrapad werd aangereden is vreselijk geschrokken. Alleen haar hondje uitlaten durft ze niet meer. De scooterrijder die over haar voet reed, stopte niet en ook de automobilisten die het zagen gebeuren, lieten Olga alleen naar huis strompelen.
Geschreven door

Het is de zoveelste keer dat Olga op het zebrapad bij haar in de straat aangereden wordt. Via haar dochter vertelt ze met gebarentaal wat er gebeurde.
"Ik heb heel lang gewacht bij het zebrapad. Pas toen de auto's stopten, durfde ik over te steken." De scooter reed gewoon langs de wachtende auto's af en zo over Olga's voet. Die is nu zwaar gekneusd.
Huilend naar huisIn haar eentje wist Olga, zo goed en zo kwaad als het ging, thuis te komen. Haar dochter schrok toen haar moeder huilend binnenstrompelde. Ze nam haar mee naar de huisarts die concludeerde dat de voet zwaar gekneusd was.
Nog erger vindt dochter Sonja het dat haar moeder nu niet meer alleen de straat op durft. "Het kleine stukje zelfstandigheid dat ze nog had is haar afgepakt."
LevensgevaarlijkVolgens dochter Sonja van Esch is het levensgevaarlijk in hun straat. "Sinds ze de 30 km-borden weg hebben gehaald wordt er veel te hard gereden en een zebrapad zou heilig moeten zijn, maar iedereen rijdt hier gewoon door. Ik vind het respectloos."
Omdat Olga ook slechtziend is, kon ze geen goede beschrijving van de scooter geven. De politie wil daarom graag in contact komen met de automobilisten die het ongeluk zagen gebeuren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.