Vader Abraham: 'Calm after the Storm wordt de nieuwe Venus'

9 mei 2014 om 16:48 • Aangepast 24 april 2020 om 12:39
nl
Als een van de weinigen voorspelde hij bij de lancering van de Nederlandse inzending voor het songfestival, dat het een internationale hit zou worden en in de finale zou belanden. En Vader Abraham, oftewel Pierre Kartner uit Breda, kreeg gelijk; Calm after the Storm van the Common Linnets bestormt in meerdere Europese landen de hitlijsten. "Amerika komt ook nog. Calm after the Storm wordt de nieuwe Venus."
Geschreven door

Hij hoopt dat Ilse DeLange en Waylon het Songfestival gaan winnen, maar hij vreest van niet. "Ze worden tweede, achter Oostenrijk, de man in vrouwenkleren met baard."
'Dat moet je maar durven'Hoewel Kartner de Nederlandse inzending beter vindt, heeft hij ook goede woorden over voor de Oostenrijkse inzending: Conchita Wurst. "Die knal naar boven is echt knap hoor. Dat moet je maar durven. Het is erg goed gezongen."
[YouTube:body:http://youtu.be/bWe8PRsW4T0]
De theorie dat veel Oostbloklanden niet op Oostenrijk stemmen vanwege de controversiele verschijning van Conchita, steunt hij niet. "Dit is vooral ook een feestje van de homo's en die zijn er in alle landen en die gaan stemmen. Ook de gewone mensen gaan haar steunen, let maar op."
[YouTube:body:http://youtu.be/SaolVEJEjV4]
'Zie je wel, dit is top'Ondertussen is hij wel trots op zijn voorspelling over Calm after the Storm. "Zie je wel, ik had gelijk. Ik riep het al vanaf het begin. Dit is top." In Amerika gaan de kassa's ook nog rinkelen voor het nummer, zo denkt Kartner.
"Vanaf de eerste keer dat ik het hoorde, hoor ik er filmmuziek in. Ik verwacht dat het in dat genre wordt opgepikt en dat de Amerikanen er vervolgens ook warm voor gaan lopen. Net als Venus van Shocking Blue."
[YouTube:body:http://youtu.be/U2DBcbZc3ck]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.