Tilburg niet blij met plan Vestia om 459 huurwoningen te verkopen

9 mei 2014 om 16:42
nl
De gemeente Tilburg is niet blij met de plannen van woningcorporatie Vestia om 459 sociale huurwoningen te verkopen. De gemeente heeft dat officieel kenbaar gemaakt aan Stef Blok, minister van Wonen en Rijksdienst.
Geschreven door

Door de verkoop van de woningen dreigt er volgens de zienswijze van de gemeente Tilburg een tekort aan betaalbare woningen te ontstaan voor mensen met een laag inkomen. Tilburg dringt in de zienswijze aan op de verkoop van de woningen aan een andere corporatie in plaats van een commerciële partij. 
Financieel gezondDe opbrengst voor Vestia zal bij verkoop aan een commerciële partij hoger uitvallen, maar de kans op doorverkoop van de woningen is daarbij groter. Vestia probeert met de opbrengst weer financieel gezond te worden.
Het standpunt van de gemeente Tilburg wordt gesteund door de G32, een netwerk van (middel)grote steden. "We hebben de minister met klem gevraagd om het belang van betaalbare huurwoningen zwaarder te laten wegen dan het belang van Vestia om het hoogste bod te krijgen", aldus een verklaring van de G32.
Het is niet bekend wanneer minister Blok een besluit over de verkoop gaat nemen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.