Video

Vandalen vernielen Oisterwijkse kunstwerken in bomen, organisatie kunstproject ten einde raad

9 mei 2014 om 18:15 • Aangepast 24 april 2020 om 12:39
nl
De organisatie van een ambitieus kunstproject in Oisterwijk zit met de handen in het haar. Het project moet nog officieel worden geopend, maar nu al zijn negen van de honderd werken volledig vernield of gestolen.
Geschreven door

De organisatie van het project 'Kunst en Bomen' heeft al twee keer aangifte gedaan van diefstal en vernieling, maar dat heeft tot nu toe nog niet geholpen.
Sta op tegen vernielzucht"De bijna tweehonderd vrijwilligers doen een klemmende oproep aan de inwoners van Oisterwijk, Moergestel en Heukelom om met zijn allen op te staan tegen de ongekende vernielzucht", zo schrijft de organisatie in een oproep aan bewoners.
De werken zijn gemaakt door verschillende kunstenaars uit heel Europa en hangen in bomen in heel de gemeente Oisterwijk. Die bomen zijn speciaal door specialisten geselecteerd en staan zowel in het buitengebied als in de kernen. De vernielingen en diefstallen gebeurden allemaal binnen de bebouwde kom.
Schade is groot en niet verzekerdDe organisatie werkt bijna helemaal op eigen kracht en krijgt nauwelijks subsidie. Tweehonderd vrijwilligers zetten zich in voor de kunstmanifestatie.
"De schade is groot en niet verzekerd. De inwoners wordt gevraagd de kunstwerken mee in de gaten te houden, vandalen op hun gedrag aan te spreken en bij de politie gevallen van vandalisme te melden."
Burgemeester ingeschakeldAan de manifestatie die 25 mei pas van start gaat is anderhalf jaar gewerkt. De organisatie zegt ten einde raad te zijn en heeft ook burgemeester Hans Janssen van Oisterwijk op de hoogte gebracht.
Janssen heeft toegezegd zich tot het uiterste in te spannen om het vandalisme tegen te gaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.