Video

NAC-selectie zet zich in voor de laatste wens van Zoë Swinkels: kinderpleisters

9 mei 2014 om 18:46 • Aangepast 24 april 2020 om 12:40
nl
De laatste wens van de overleden Zoë uit Prinsenbeek komt steeds verder uit. Het vijfjarige meisje wilde graag dat er in alle ziekenhuizen speciale vrolijk gekleurde pleisters voor kinderen komen. Om geld in te zamelen gaf de selectie van voetbalclub NAC daarom vrijdagmiddag een clinic aan zo'n honderd kinderen.
Geschreven door

Zoë overleed afgelopen januari aan een hersentumor en sindsdien proberen haar ouders op allerlei manieren geld in te zamelen voor de kinderpleisters.
De aanmeldingen voor de clinic bij NAC liepen storm. "Er waren honderd plekken. We zaten binnen een paar uur al helemaal vol. Het ging zo snel met de aanmeldingen, helemaal super", vertelt Caroline Baay, de moeder van Zoë.
Nog meer acties voor Zoë's pleistersDe kinderen mochten vanaf tien euro doneren aan het goede doel. "Er waren ook mensen bij die vijftig euro doneerden. Ik heb nog niet alles geteld, maar we hebben er dus zeker duizend euro bij."
Behalve de voetbalclinic zijn er de komende tijd nog meer inzamelacties voor de kinderpleisters. Op de Facebookpagina voor Zoë wordt alles bijgehouden.
Meerdere ziekenhuizenHet Amphia Ziekenhuis in Breda gebruikte als eerste de Zoë kinderpleisters. Inmiddels worden in vier Brabantse ziekenhuizen standaard vrolijk gekleurde kinderpleisters gebruikt. Volgende week heeft het Tweestedenziekenhuis in Tilburg ook de pleisters en daarna hoopt de moeder van Zoë heel Nederland te veroveren met de pleisters.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.