Onweer over Brabant zorgt niet voor grote schade

9 mei 2014 om 23:44 • Aangepast 22 november 2020 om 00:36
nl
Donkere wolken vrijdagavond boven Brabant. Onweer trok over de provincie heen. Uit de hele provincie kwamen meldingen binnen van stormschade. Er lijkt echter geen grote schade te zijn veroorzaakt door het noodweer. De waarschuwing voor gevaarlijk weer die het KNMI had gegeven is vrijdagavond laat voor alle provincies ingetrokken.
Profielfoto van
Geschreven door

Onder meer uit Liempde, Boekel, Uden en Oisterwijk kwamen meldingen binnen van stormschade. Vooralsnog zijn er geen gewonden gevallen.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Waarschuwing voor gevaarlijk weer opgehevenHet KNMI had voor het hele land code geel (gevaarlijk weer) afgegeven. Onweersbuien kwamen over ons land met bliksem, regen en plaatselijk zware windstoten. Dat leidde her en der tot overlast en schade.
De meeste meldingen kwamen uit Utrecht, maar ook Brabant, Limburg, het oosten en de Randstad meldden incidenten.
Bliksem rond omgeving Den BoschOnweer zorgde vrijdagmiddag voor meerdere blikseminslagen in de regio Den Bosch. In Berlicum ontstond vrijdagmiddag hierdoor brand in een woonboerderij aan de Zandstraat
Blikseminslag zorgde ook voor enige overlast in winkelcentrum Rompertpassage in Den Bosch. Hierdoor ontstond een korte stroomstoring. Meldingen van lichte bliksemschade kwamen er ook uit de Slagerstraat in Den Bosch. Voor zover bekend zijn er géén gewonden gevallen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.