Advocaat over cliënt die op A58 bij Liesbos is mishandeld: 'Hij werd afgeslacht'

9 mei 2014 om 20:18 • Aangepast 24 april 2020 om 12:40
nl
De 41-jarige man uit Sint Willebrord die zondag een opzettelijke aanrijding zou hebben veroorzaakt op de A58 bij Liesbos, ligt nog steeds zwaargewond in het ziekenhuis en volgens zijn raadsman niet zozeer vanwege het ongeluk. De man zou na het ongeluk ernstig zijn mishandeld door de inzittenden van de andere auto. "Hij is echt afgeslacht en heeft het ternauwernood overleefd", zo vertelt advocaat Klaas van Gijssel.
Geschreven door

Volgens Van Gijssel wordt er op internet veel gespeculeerd over de mishandeling en kloppen lang niet alle lezingen.
'Mishandeling was niet met blote handen'"Uit het letsel blijkt wel dat het niet met blote handen is gebeurd. Ik ga niet in detail treden, maar mijn cliënt dacht dat hij het niet zou overleven. Hij heeft nog een lange weg te gaan met meerdere operaties in het vooruitzicht."
De advocaat laat namens zijn cliënt weten dat hij het nooit zo heeft gewild. Justitie verdenkt de man van poging tot moord, omdat hij opzettelijk zou zijn ingereden op de auto van de Tilburgers.
De Tilburgers zouden de broer van de man kort daarvoor hebben mishandeld voor café De Kwast. Justitie verdenkt twee van de inzittenden van de auto van poging doodslag.
OnverstandigOver de ernstige verdenking die er bestaat tegen de man uit Sint Willebrord, wil Van Gijssel niet veel zeggen. "Dit is nu nog de verdenking. Dat kan in de loop van het onderzoek anders worden. Op dit moment zou het voor mij en mijn cliënt onverstandig zijn om daar verdere uitspraken over te doen."
De man uit Sint Willebrord werd vrijdag samen met twee mannen die hem zouden hebben mishandeld voorgeleid voor de rechter-commissaris in Breda. Met een speciale delegatie is de 41-jarige man om die reden vrijdag naar de rechtbank vervoerd.
Het voorarrest van alledrie werd met twee weken verlengd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.