'PSV vreest voor vertrek van Depay en Arias'

9 mei 2014 om 20:27 • Aangepast 24 april 2020 om 12:40
nl
PSV vreest dat het snel afscheid moet nemen van aanvaller Memphis Depay en verdediger Santiago Arias. Dat zei PSV-watcher Thijs Slegers vrijdagavond in het voetbalprogramma FC Onder Ons op Omroep Brabant televisie.
Geschreven door

Omdat het nog onzeker is wat er met spelers als Ruiz, Bakkali en Park gaat gebeuren, is volgens Slegers de kans groot dat Phillip Cocu in juni, bij de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen, helemaal opnieuw moet beginnen.
De belangstelling van topclubs voor Depay en Arias zal volgens Slegers tijdens het komende WK alleen maar toenemen, waardoor het lastig kan worden om ze bij PSV te houden. Bekend is dat ontevreden reserves als Tyton en Zanka ook weg willen bij PSV.
Vertrek Faber nabijOok is het volgens Slegers maar de vraag of assistent-trainer Ernest Faber bij PSV blijft. "Ik denk dat hij vindt dat het beter is om een volgende stap te zetten."
Trainer Jan van Dijk van Helmond Sport, die vrijdag ook te gast is in FC Onder Ons, adviseert Faber om bij een andere club als hoofdtrainer aan de slag te gaan. "Hij moet kiezen voor zijn eigen weg", aldus Van Dijk. "Hij heeft de kwaliteiten om zelf een ploeg te leiden. Eigenlijk vind ik hem te goed voor de rol van assistent." 
NAC moet geen Roda JC wordenNAC moet zich ook zorgen maken, vinden Slegers én Van Dijk, maar dan om andere redenen. Ze waarschuwen dat de club niet dezelfde kant op moet gaan als Roda JC. Nadat de Limburgers enkele seizoenen achter elkaar ternauwernood degradatie konden afwenden, viel dit seizoen wél het doek voor de Limburgers.
Ook bij NAC is het de laatste seizoenen onrustig en zijn de prestaties tegenvallend. Mocht de koers niet drastisch gewijzigd worden, dan vrezen de beide gasten van FC Onder Ons dat degradatie op termijn ook het lot van de club uit Breda is.
FC Onder Ons is ook online te zien.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.