Acties dreigen bij Tetra Pak in Moerdijk

9 mei 2014 om 22:31 • Aangepast 24 april 2020 om 12:40
nl
De werknemers van verpakkingsfabriek Tetra Pak in Moerdijk komen volgende week mogelijk in actie. Volgens de vakbonden CNV Vakmensen en FNV Kiem zijn de onderhandelingen over een sociaal plan vrijdagavond mislukt.
Geschreven door

"Het is mooi geweest. We willen uiterlijk zondagavond een schriftelijke reactie van Tetra Pak op onze wensen. Zondagavond beraden we ons hoe we verdergaan. Ik sluit niet uit dat er maandag acties komen. Mensen zijn klaar voor een volledige staking'', zei CNV-bestuurder Arjan Huizinga.
Misschien algemene stakingOver de duur van de staking heeft de vakbondsman 'nog geen beeld'. FNV-onderhandelaar Frans de Haan zegt: "We zijn begonnen met korte werkonderbrekingen. Daarna kwamen estafettestakingen. Nu gaan we misschien wel over tot een algemene staking.''
De Zweedse multinational Tetra Pak, wereldmarktleider in kartonnen verpakkingen, kondigde in januari aan de fabriek in Moerdijk eind dit jaar te sluiten. Daardoor gaan 215 banen verloren.
Ongunstige ontslagvergoedingVolgens CNV en FNV zijn de onderhandelingen stukgelopen op de ontslagvergoeding. "Die pakt voor de werknemers niet goed uit'', aldus Huizinga. Met het aanbod van Tetra Pak kunnen werknemers tot 20.000 euro minder ontslagvergoeding krijgen, zegt De Haan.
Twee weken geleden waren de onderhandelingen ook vastgelopen. De werknemers legden toen meerdere malen het werk neer. Dat deden ze uit onvrede over het sociaal plan en de hoogte van de ontslagvergoeding.
Tetra pak niet bereikbaarTetra Pak was vrijdagavond niet bereikbaar voor commentaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.