Veghel pakt overgewicht bij kinderen succesvol aan

10 mei 2014 om 00:53 • Aangepast 24 april 2020 om 12:41
nl
De gemeente Veghel is succesvol in het tegengaan van overgewicht bij kinderen. In 2011 werd gestart met het project JOGG, Jongeren Op Gezond Gewicht vanwege de grote stijging van het aantal kinderen met overgewicht. Drie jaar later neemt deze stijging niet meer toe.
Geschreven door

De aanpak van Jogg is gericht op lokale samenwerking. Onder de paraplu van de gemeente werken publieke en private partijen aan de bestrijding van overgewicht onder jeugd.
In Veghel werken via Jogg onder meer de bedrijven Jumbo, Sligro, Maison van den Boer en Mars samen met maatschappelijke partners als de GGD en maatschappelijk werk.
'Gezamenlijke verantwoordelijkheid'Wethouder in het sociaal domein Riny van Rinsum verklaart het succes van de aanpak door de gezamenlijke aanpak. "Daardoor heb je ook een gezamenlijke verantwoordelijkheid. En dat voelen alle partijen daadwerkelijk zo. Het bedrijfsleven faciliteert, organiseert en geeft geld. De gemeente zorgt ervoor dat het mogelijk is, doet voorlichting en stelt ook een deel van het budget beschikbaar."
Hij noemt de gezamenlijke actie om kinderen meer fruit te laten eten. Samen met supermarkt werden pauzehapjes van fruit uitgedeeld. Daarna maakte de gemeente met scholen afspraken over gezonde traktaties bij verjaardagen.



App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.