Adil Zouthane: 'Raar dat FCK De Hommel jarenlang geen prijzen kon pakken'

10 mei 2014 om 13:08
nl
Jarenlang was de landstitel een brug te ver voor de zaalvoetballers van FCK De Hommel. Maar dit lijkt het seizoen van de ommekeer te worden voor de topclub uit Den Bosch. Zaterdagavond speelt de ploeg de eerste wedstrijd in de finale van de play-offs om de titel. In Zwaag, tegen Hovocubo uit Hoorn.
Geschreven door

"Uit hebben we 2-1 gewonnen", weet De Hommel-sterspeler Adil Zouthane. "Thuis speelden we, meen ik, 2-2. We waren elke keer gelijkwaardig."
Thuis kampioen wordenDat FCK De Hommel de eerste finalewedstrijd in Zwaag moet spelen, ziet Zouthane als een voordeel. "Want dan mogen wij, omdat wij eerste zijn geëindigd in de reguliere competitie, de tweede en eventuele derde wedstrijd thuis afwerken. En het is mooi om thuis kampioen te worden."
FCK De Hommel geldt al jaren als een van de topclubs van Nederland, maar het is lang geleden dat de club nog eens in de finale van de play-offs stond. "Dat vond ik raar", beaamt Zouthane. "Gelukkig hebben we dit seizoen al de beker gewonnen. Maar ik hoop dat we voor meer kunnen gaan."  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.