Video

1500 motorrijders toeren vreedzaam van Eindhoven naar Valkenswaard: 'Wij zijn geen criminelen'

10 mei 2014 om 15:23 • Aangepast 24 april 2020 om 12:41
nl
Initiatiefnemer Jos van den Broek is het zat dat motorrijders constant in een negatief daglicht worden gezet. Hij heeft daarom samen met allerlei motorclubs een motortocht georganiseerd om het imago van motorrijders op te poetsen: Join the Caravan. Een kleine 1500 motorrijders reden zaterdag van Eindhoven naar Valkenswaard. Er vertrok ook een groep rijders vanuit Amsterdam. Volgens een politiewordvoerder is de tocht zonder incidenten verlopen.
Geschreven door

De motorrijders vertrokken vanaf één uur in kleinere groepen voor de tocht, want ze wilden niet te veel overlast veroorzaken rond Eindhoven. Ondanks het slechte weer was de opkomst flink. Er stonden ook veel mensen te kijken naar het motorspektakel.
"Wij gaan in tegen de hetze die onze regering tegen motorclubs, motorrijders en nu ook tegen ondernemers voert", staat op de Facebookpagina van Join the Caravan. Daarmee verwijst de groep naar het feit dat de laatste tijd bijna alle motorevenementen worden afgelast. "De rotte appels moeten eruit worden gehaald", zegt een van de motorrijders die meedoet aan de tocht.
VreedzaamOm twaalf uur verzamelden de motorrijders zich op de ventweg van de Insulindelaan ter hoogte van de Karpendonkse Plas. De clubs willen laten zien dat ze zonder problemen of gevaren een evenement kunnen organiseren. Of de tocht ook echt zal helpen, weet organisator Jos van den Broek niet: "Maar ik wil niet sterven met het idee dat ik het over me heen heb laten gaan."
[YouTube:body:http://youtu.be/SeuQ80TG2fI]
"De laatste twee jaar is onze naam door het slijk gehaald door de overheid en de pers en wij zijn daar wel klaar mee. Wat gaan we daar aan doen?", schrijft hij. "Gewoon wat we altijd al deden. We gaan rijden. Samen rijden. Gewoon rijden." Op de pagina benadrukt hij dat het niet gaat om een demonstratie, protest of bangmakerij. "Het enige dat wij willen is dat de Nederlandse bevolking begrijpt dat wij geen idioten zijn, maar ook gewoon volk met een hobby en drang naar vrijheid", schrijft hij.
Evenementen afgelastDe politie heeft de laatste tijd een negatief advies gegeven voor de meeste motorevenementen. Het risico dat rivaliserende motorbendes de confrontatie met elkaar opzoeken is te groot.
Onder andere in Valkenswaard en Helmond werden rechtszaken aangespannen om shows en evenementen toch door te laten gaan.
[YouTube:body:http://youtu.be/_0GV_w-FbYI]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.