Q-koorts arts Alfons Olde Loohuis uit Herpen is benoemd tot Ridder

10 mei 2014 om 19:30
nl
Alfons Olde Loohuis uit Herpen is zaterdagavond benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de koninklijke onderscheiding uit handen van loco-burgemeester Hoeksma in Dorpshuis 't Slotje in Herpen. Olde Loohuis heeft zich jarenlang op bijzondere wijze ingezet voor Q-koorts patiënten. 'Ik voel me zeer vereerd", zei Olde Loohuis na afloop.
Geschreven door

Olde Loohuis: "Ik had een officieel afscheid van mijn patiënten. Ik had dit totaal niet verwacht. Bij mijn dankwoord heb ik mijn patiënten ook betrokken, want in Herpen hebben we samen de strijd aangebonden tegen Q-koorts."
Olde Loohuis zorgde er persoonlijk voor dat Q-koorts op de politieke agenda werd gezet. In 2007 trok hij als eerste aan de bel over de ziekte. Hij verdient de onderscheiding omdat de inzet voor zijn patiënten onvermoeibaar was. Sinds 1 mei 2014 is Olde Loohuis gestopt als huisarts in Herpen.
SamenwerkenDe arts maakte zich ook sterk voor bijscholing van huisartsen en dierenartsen. Hij pleitte voor een goede samenwerking tussen huisartsen en dierenartsen wat betreft Q-koorts. Ook adviseerde hij zwangere vrouwen om bij stallen weg te blijven.
Olde Loohuis: "De onderscheiding is een waardering. Het was een zware en soms eenzame strijd tegen het ministerie van Volksgezondheid.
Eerder was hij al eens te gast bij Omroep Brabant Radio in het programma Alles Mag Op Zaterdag, waar hij alles vertelde over de problemen rond Q-koorts.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.