Zaalvoetballers De Hommel verliezen eerste finaleduel

10 mei 2014 om 23:06 • Aangepast 24 april 2020 om 12:42
De zaalvoetballers van De Hommel zijn de finaleserie om de landstitel slecht begonnen. De Bosschenaren gingen in Zwaag met 2-1 onderuit tegen underdog Hovocubo. De Hommel moet aanstaande zaterdag in de eigen Maaspoort het tweede duel in de best-of-3 winnen om kans te houden op het eerste kampioenschap sinds 2007.

Ruim een half uur voor de aftrap was de knusse sporthal in Zwaag al afgeladen vol, met 700 lawaai makende aanhangers van de thuisploeg. De Hommel liet zich niet intimideren door de sfeer en startte voortvarend. Al in de eerste twee minuten wist de Bossche ploeg vier mogelijkheden te creëren, maar telkens bleek de uit Rosmalen afkomstige doelman Ronald van Leeuwen niet te passeren.
StrijdlustHoe meer de eerste helft vorderde, des te gevaarlijker werd Hovocubo. Ondanks deze waarschuwingen lukte het De Hommel niet terug in het ritme te komen en daarmee de strijdlust van de thuisploeg te breken. De Hoornse ploeg kreeg helemaal vleugels, nadat Jeroen de Groot Hovocubo na een kapbeweging en met een schot hard door het midden op 1-0 voorsprong had gebracht. Amper een tweetal minuten later werd het zelfs 2-0, dankzij een countergoal van Mo Darri.
Op de latDe tweede helft kon voor De Hommel niet beter beginnen. Al in de eerste minuut kreeg de ploeg een strafschop, na hands door een speler van Hovocubo. Aanvoerder Adil Zouthane benutte het buitenkansje feilloos (2-1). Diezelfde Zouthane was korte tijd later bij de gelijkmaker, maar diens inzet spatte uiteen op de lat.
Een extra tegenvaller was het wegzenden van Issy Hamdaoui, die twee gele kaarten (en dus rood) in een zeer kort tijdsbestek kreeg. De balkunstenaar is daardoor geschorst voor de return volgende week. Wellicht speelde Hamdaoui gisteravond zijn laatste minuten in het shirt van De Hommel, want het talent vertrekt na dit seizoen naar de Spaanse competitie.
OverboordDe spelers en supporters van Hovocubo vierden na afloop een groot feest. Het leek alsof ze dachten dat de hoofdprijs reeds binnen was. Maar volgens trainer Piet Gabriëls van De Hommel juichen ze dan te vroeg: "Er is voor ons geen man overboord. Volgende week komen ze naar Den Bosch en dan starten we gewoon opnieuw. Vandaag werden onze fouten afgestraft."
"Daar zitten we mee. En tegelijkertijd benutten we onze kansen niet. Dan krijg je dit resultaat. Maar er is geen paniek. Totaal niet. Volgende week krijg je een ander De Hommel te zien. Als zij denken er al te zijn, dan zullen ze dat zaterdag bij ons wel merken."