Cornald Maas blij met uitslag Songfestival: 'Zure kritieken naar de schroothoop'

11 mei 2014 om 08:59
nl
Commentator en Songfestivalkenner Cornald Maas uit Bergen op Zoom blikt tevreden terug op de prestatie van Ilse DeLange en Waylon zaterdagavond bij het Eurovisiesongfestival. 'Een lofzang op de muziek', zo noemde hij het.
Geschreven door

"Met dit resultaat kunnen al die zure kritieken dat het festival alleen draait om hysterische acts naar de schroothoop", zegt Maas. "Met een nummer als dat van Conchita, met zo'n sterke boodschap, en het liedje van The Common Linnets op een en twee kunnen we toch wel zeggen dat het festival een andere weg is ingeslagen", zo vertelde hij tegenover het ANP.
Hij is 'uiteraard' ongelofelijk trots op de prestatie van The Common Linnets in Kopenhagen. "Ik ben blij dat ik dit historische moment van zo dichtbij mocht meemaken. En heel erg opgelucht over het resultaat." Ruim 6,2 miljoen Nederlanders zagen het optreden van Ilse DeLange en Waylon.
'Enorm trots'Maas zweette zaterdagavond behoorlijk wat peentjes tijdens de finale, vooral toen The Common Linnets even de ranglijst van deelnemende landen aanvoerde. "Ik dacht eigenlijk steeds dat Oostenrijk zou winnen, maar ineens ging het zo hard met de punten voor Nederland. Maar een tweede plaats is iets om enorm trots op te zijn."
Ilse DeLange en Waylon kregen 238 punten. De winst ging naar Oostenrijk, dat 290 punten binnensleepte met het liedje Rise Like A Phoenix van Conchita Wurst. Er werd veel getwitterd over het Eurovisiesongfestival.
'Kritiek was niet mals'Evenals Cornald Maas is ook de AVROTROS, de publieke omroep die verantwoordelijk was voor de uitzending van het Songfestival in Nederland, tevreden. "We zijn erg blij met hun prestatie, zeker gezien de kritiek die ze over zich heen hebben gekregen. En die was niet mals", aldus een woordvoerder van de omroep.
RTL Boulevardpresentator Albert Verlinde uit Cromvoirt zal ook tevreden zijn met de uitslag, maar vermoedelijk om een andere reden. Hij zei dat hij zijn kruk op zou eten als Ilse DeLange en Waylon zouden winnen, waar de Giessense fabrikant HAK hem subtiel aan hielp herinneren. Gelukkig voor hem, mag hij de 'delicatesse' laten staan.
[YouTube:body:http://www.youtube.com/watch?v=4ggBPAm5XLA]
[YouTube:body:http://www.youtube.com/watch?v=QRUIava4WRM]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.