Ruim 5 miljoen Nederlanders keken naar Eurovisie Songfestival met Ilse DeLange en Waylon

11 mei 2014 om 10:47 • Aangepast 24 april 2020 om 12:42
nl
Ruim 5 miljoen mensen hebben zaterdagavond gekeken naar het Eurovisie Songfestival. Om precies te zijn 5.095.000 mensen gemiddeld. Dat blijkt zondag uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek (SKO).
Geschreven door

Naar het optreden van The Common Linnets hebben zelfs 6,2 miljoen Nederlanders gekeken, zo meldt de AVROTROS.
Piek tijdens eindfaseTijdens de eindfase liep het kijkcijferaantal verder op. Ruim 6,5 miljoen kijkers schakelden naar Nederland 1 op het moment dat het einde van de puntentelling naderde en zagen vervolgens dat Ilse en Waylon de tweede plek binnensleepten met hun liedje Calm After The Storm. Daarover werd ook volop getwitterd.
Het is hiermee het best bekeken Eurovisie Songfestival van deze eeuw en het best bekeken programma tot nu toe in 2014, stelt de AVROTROS. Het 20.00 uur Journaal (NOS) staat in de SKO-kijkcijferlijst van zaterdagavond op de tweede plaats (2,3 miljoen), gevolgd door het programma Op weg naar het Songfestival (2.153.000).
Meer dan bij Anouk vorig jaarVorig jaar keken in ons land gemiddeld ruim 4,8 miljoen mensen naar het optreden van Anouk in de finale van het Eurovisiesongfestival in Malmö. Ook dat was toen veruit het best bekeken programma van die avond. Toen Anouk haar ballad Birds zong, keken 5,9 miljoen mensen. Ruim 5 miljoen mensen zaten toen voor de buis bij de telling van de stemmen. Anouk eindigde als negende bij de liedjeswedstrijd. Denemarken won.
Anouk was de eerste Nederlandse deelnemer aan de finale in negen jaar. De voorafgaande acht finales werden daarom niet geweldig bekeken; gemiddeld keken toen ruim 1 miljoen Nederlanders. In 2003 en 2004, met Nederlanders in de eindstrijd, zaten respectievelijk 3,8 en 3 miljoen Nederlanders aan de buis gekluisterd.
LofzangCommentator en Songfestivalkenner Cornald Maas uit Bergen op Zoom blikt tevreden terug op de prestatie van Ilse DeLange en Waylon zaterdagavond bij het Eurovisiesongfestival dit jaar. 'Een lofzang op de muziek', zo noemde hij het.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.