Video

Cranendonck verdeeld op Facebook over komst asielzoekers: 'Voor' 150+ likes, 'Tegen' 1000+ likes

11 mei 2014 om 18:30 • Aangepast 24 april 2020 om 12:43
nl
Dat het opnieuw te openen asielzoekerscentrum in Budel waarschijnlijk negenhonderd bewoners krijgt, valt niet bij iedereen goed in de gemeente Cranendonck. De Facebookpagina 'Cranendonck heeft genoeg asielzoekers' heeft binnen enkele dagen ruim duizend likes gekregen. Niet iedereen is tegen. De Facebookpagina 'Wij Cranendonckers heten jullie welkom' heeft op zijn beurt ruim 150 likes.
Geschreven door

Het opnieuw te openen AZC komt mogelijk in de Nassau-Dietzkazerne in Budel. Een woordvoerder van de gemeente kon deze week nog niet reageren op de berichten. Wel is duidelijk dat de kazerne zou zijn gereserveerd voor tijdelijke opvang. Het college van burgemeester en wethouders neemt op korte termijn een definitieve beslissing over de komst van het centrum.
Pagina's voor& tegenOp de Facebookpagina 'Cranendonck heeft genoeg asielzoekers' worden diverse 'redenen' aangedragen waarom de gemeente Cranendonck niet zit te wachten op asielzoekers. Zo zouden ze 'weinig opleveren' voor de gemeente.    
De Facebookpagina 'Wij Cranendonckers heten jullie welkom' laat een heel ander beeld zien. Hier worden Cranendonckers opgeroepen hun vrijheid te delen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.