Video

Mensenjacht vanuit een schietende helikopter boven Boekel

12 mei 2014 om 10:16 • Aangepast 24 april 2020 om 12:43
nl
In het buitengebied van Boekel moeten de mensen die het zagen zich afgevraagd hebben wat er aan de hand was. Bij de Scheidingsweg voerde een helikopter aanvalsvluchten uit. Het was beneden goed te zien hoe vanuit de deuropening van de helikopter werd geschoten naar iemand op de grond.
Geschreven door

Ooggetuigen hebben gezien dat schutters in militaire kleding vanuit de helikopter het vuur openden. Reden voor paniek was er niet: het ging om opnamen van StukTV van de Udense Giel de Winter.
Driehonderdduizend abonneesDe Winter, die anderhalf jaar bezig is met zijn kanaal op YouTube, is inmiddels een grote speler op het videokanaal. StukTV is hard op weg naar driehonderdduizend abonnees die wekelijks drie miljoen video's van hem bekijken.
Op het videokanaal staat de kijker centraal. Kijkers stemmen via internet wat de programmamakers moeten doen. Dit keer werd democratisch besloten dat De Winter opgejaagd moest worden uit een zeer laagvliegende helikopter met aan boord zijn schietende compagnons.
Vliegbasis VolkelBij hoge uitzondering ging vliegbasis Volkel akkoord met de opnames die plaatsvonden bij S.A. Paintball in Boekel. Het bedrijf van Andy Haegens ligt precies op de aanvliegroute van de vliegbasis. "Ik heel wat moeten bellen met Volkel, maar uiteindelijk gingen ze akkoord", zegt De Winter. "Top gasten!"
Om de aanval zo realistisch mogelijk eruit te laten zien, werden op de grond rookbommen aangestoken. Op De Winter werd jacht gemaakt in een decor dat deed denken aan de grenspost van oost en west Berlijn in de jaren vijftig van de vorige eeuw.
Tien munitiekistjesZijn opdracht was om tien munitiekistjes te vinden die op het terrein verstopt lagen. De Winter werd letterlijk aan flarden geschoten. Camerawerk vanuit de helikopter: Rutger Groenhuijsen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.