Tetra Pak legt nieuw sociaal plan voor, acties opgeschort tot donderdag

11 mei 2014 om 20:35 • Aangepast 24 april 2020 om 12:43
nl
Verpakkingsproducent Tetra Pak heeft de vakbonden zondag een nieuw sociaal plan voorgelegd voor de werknemers die hun baan verliezen door de sluiting van de fabriek in Moerdijk. FNV Kiem ziet verbeterpunten, maar vindt het plan nog onvoldoende. De acties zijn opgeschort tot en met donderdag.
Geschreven door

Vakbonden CNV Vakmensen en FNV Kiem gaven Tetra Pak vrijdagavond tot zondag de tijd om met een beter plan te komen. Daarbij werd niet uitgesloten dat werknemers maandag al zouden gaan staken als er geen ruimere vergoeding zou worden geboden.
FNV-onderhandelaar Frans de Haan ziet dat Tetra Pak een groot gedeelte van de eisen heeft ingewilligd. "Maar we zijn nog niet helemaal tevreden. Daarom handhaven we het ultimatum. We geven het bedrijf tot donderdag om te reageren, anders gaan we de acties hervatten."
Bonden nemen voorstel in beraadVolgens Tetra Pak komt het nieuwe plan overeen met de eisen van de bonden. "Wij zijn overtuigd dat het huidige bod aan de behoeften van alle medewerkers voldoet en dat we spoedig tot overeenstemming kunnen komen'', stelde het bedrijf.
CNV-bestuurder Arjan Huizinga liet weten dat de bonden het voorstel in beraad hebben genomen. Volgens het FNV komt het verpakkingsbedrijf de oudere werknemers niet tegemoet. "We zetten nog onze vraagtekens bij de pensioenen", aldus De Haan.
Productie verplaatsen Tetra Pak wil de productie uit Moerdijk verplaatsen naar fabrieken in Duitsland, Spanje en Servië, waar goedkoper kan worden gewerkt. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen minder fabrieken nodig, doordat de vraag naar kartonnen drinkverpakkingen daalt.
Door de sluiting, die afhankelijk van het verdere overleg voor het einde van het jaar moet worden gerealiseerd, verliezen circa 215 werknemers hun baan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.