Rallyrijder Van Deijne uit Zeeland derde in Rally van Putten

11 mei 2014 om 21:09
nl
Kevin van Deijne uit Volkel heeft zaterdag de derde plaats gepakt in de Rally van Putten. In bijzonder moeilijke en natte omstandigheden wist hij zijn Ford Fiesta R2 te positioneren kort achter een Mitsubishi Lancer Evo X en de BMW van winnaar Jan Nijhof.
Geschreven door

Sinds dit weekend heeft Putten weer een nieuw rally-evenement. Eerste leider in de rally was Ronald Leemans uit Hank die zijn Mitsubishi nog maar eens van stal haalde.
Hij had goede kans op de winst, ware het niet dat hij door een klein remfoutje vele minuten verloor en daarmee kansloos werd voor de overwinning.
Van Deijne knap op het podiumRichting het einde van de wedstrijd werd het een waar slagveld in Putten. De omstandigheden op het onverhard waren bijna niet te doen. Toch wist Kevin van Deijne zich prima te manifesteren.
"Het is wel heel erg glad, je hebt gewoon totaal geen grip op het onverhard", verklaarde Van Deijne tegenover RallyReport. Met het ingaan van de laatste proef lag hij vierde algemeen, twee plaatsen vóór rookie Michiel Becx uit Esbeek die ook verrassend sterk reed.
Rally in HelmondEen podium leek tijdstechnisch haalbaar, maar sneller zijn op het onverhard dan een 4x4? Het gebeurde toch, want leider in de wedstrijd Marco Schapers liet zich verrassen en promoveerde Van Deijne naar het podium.
Het volgende Nederlandse evenement, waar ook Van Deijne en Becx aan de start zullen staan, is de ELE Rally rondom Helmond.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.