Voetbalgeweld Bergen op Zoom: keeper BVV'63 geeft scheids enorme trap, politiebegeleiding nodig

12 mei 2014 om 08:51 • Aangepast 22 november 2020 om 00:35
De keeper van voetbalclub BVV'63 uit Bergen op Zoom heeft zondag in de thuiswedstrijd tegen NSV uit Nispen de scheidsrechter een keiharde trap gegeven. Dit meldt BN DeStem maandag. Scheidsrechter Van Nieuwenhuyze floot de wedstrijd na de trap direct af. Hij moest onder begeleiding van de politie naar zijn auto worden gebracht.
Profielfoto van

Eerder was de wedstrijd ook al tien minuten stilgelegd. Dit gebeurde in de blessuretijd. Spelers van BVV'63 konden hun emoties volgens BN DeStem nauwelijks onder controle houden toen een ploeggenoot een rode kaart kreeg. Hij zou de scheidsrechter voor de tweede keer in de wedstrijd nadrukkelijk hebben opzocht.
In de wedstrijd die voor beide teams belangrijk was om degradatie te voorkomen, kregen spelers van BVV'63 in totaal drie rode kaarten. Uiteindelijk is de club uit Bergen op Zoom door het 1-1 gelijkspel veroordeeld tot de nacompetitie.

Vorig jaar ook al vechtpartijVorig jaar kwam de voetbalclub uit Bergen op Zoom ook al in opspraak na een vechtpartij bij de wedstrijd tegen HSC'28 uit Heerle. Aan het eind van die wedstrijd raakten spelers en publiek met elkaar in gevecht op het veld.