Video

Kapper Ad van Beek uit Roosendaal stopt er na 60 jaar mee

12 mei 2014 om 15:59 • Aangepast 24 april 2020 om 12:45
nl
Kapper Ad van Beek uit Roosendaal stopt ermee. Hij begon in 1954 als kapper. Na zijn pensioen ging hij gewoon door. Maar nu, op z'n 74ste, moet hij stoppen. Reuma zorgt ervoor dat er na zestig jaar een einde komt aan zijn grote passie.
Geschreven door

Als je in zijn heren-kapperszaak aan de Bredaseweg binnenkomt waan je je in de jaren zeventig. De meubels, de apparatuur, alles doet aan die tijd denken. Ad van Beek is dan ook geen man van grote veranderingen. De prijs van een knipbeurt is ook al jaren hetzelfde.
Slecht slapenVan Beek houdt van z'n vak. Na z'n pensioen ging hij dan ook gewoon door met knippen, vooral als hobby. "Met mensen omgaan is het mooiste wat er is. Ieder mens is anders, dat maakt het boeiend. En natuurlijk wil ik ze ook goed knippen. Als ik achteraf twijfel of ik 't wel goed heb gedaan slaap ik slecht."
Op 28 juni stopt Van Beek, noodgewongen. Z'n artrose speelt 'm teveel parten. Knippen doet pijn in z'n handen, al een paar maanden.
TegenzinOp advies van de huisarts sluit hij 'de tent', met grote tegenzin. "Ik dacht nog jaren door te gaan, maar het zit er niet in, jammer, heel erg jammer." De tranen zijn niet ver weg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.