Tilburg University bouwt virtuele omgeving voor colleges en onderzoek studenten

12 mei 2014 om 17:01 • Aangepast 24 april 2020 om 12:45
nl
Tilburg University gaat een virtual reality opleidings- en onderzoekslaboratorium bouwen. Het lab is uniek in Europa en wordt later dit jaar geopend op het universiteitsterrein. Studenten kunnen colleges volgen en onderzoek doen in virtueel gesimuleerde omgevingen zoals een rechtszaal, bestuurskamer of ziekenhuis.
Geschreven door

Volgens de universiteit biedt het Tilburgse lab zeer uiteenlopende mogelijkheden, van deelnemen aan een rechtszaak tot de interactie van robots met patiënten, registreren van hersenactiviteit, gaming, een bestuursvergadering bijwonen of in een operatiekamer meelopen.
Voorbereid op toekomstige baanOp deze manier leren studenten en onderzoekers in 'real life' vragen te stellen en antwoorden te vinden over hoe mensen denken, zich voelen en zich gedragen in diverse situaties. Studenten worden zo ook beter voorbereid op hun toekomstige, maatschappelijke functies.
In Europa zijn maar enkele zogenoemde Augmented Reality Laboratoria. Die zijn vooral gericht op technologie en worden zelden gebruikt voor onderwijs. In Tilburg wordt het lab ingericht voor specialisme op het gebied van economie, recht, sociale- en geesteswetenschappen.
Donatie filantropisch fondsHet lab in Tilburg wordt opgezet met hoogleraar Cognitive Psychologie en Kunstmatige Intelligentie Max Louwerse. Een filantropisch fonds heeft enkele honderdduizenden euro's gedoneerd waarmee het laboratorium grotendeels kan worden betaald.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.