Video

Vader vindt afgeranselde zoon (15) gewond voor zijn huis: 'Ik schrok van al het bloed'

12 mei 2014 om 20:57 • Aangepast 24 april 2020 om 12:45
nl
"Ik dacht dat het een grapje was, maar toen zag ik al het bloed", zegt de stomverbaasde Sjef Rijken uit Rosmalen. Zijn 15-jarige zoon werd in de nacht van zaterdag op zondag met een list uit hun huis aan de Groote Wielenlaan gelokt, waarna hij door drie jongens werd opgewacht en in elkaar geslagen. Zijn vader was degene die hem vond.
Geschreven door

Het gezin zat eerder die avond in de woonkamer het songfestival te kijken. Er leek niets aan de hand. "Opeens krijgt mijn zoon een belletje van een meisje uit de buurt. Of hij even naar buiten wilde komen", zegt Rijken.
Al eerder ruzie geweestDe zoon van Rijken was wantrouwig, want de twee hadden al eens ruzie gehad. Het huis van Rijken werd om die reden maanden eerder al meerdere keren bekogeld met eieren. Toch liet de 15-jarige zich aan de telefoon overhalen om naar buiten te komen.
Ze spraken af in een brandgang achter het huis, waar hij tot zijn verrassing werd opgewacht door zowel het meisje als drie andere jongens. Een van hen begon hem direct te slaan.
'Zwaaien met een mes'"Mijn zoon kon zich toen verweren en nam hem in de houdgreep", zegt Rijken. Dat was tevergeefs, want na twintig seconden grepen ook de andere jongens in. Eén van hen zwaaide zelfs met een mes, aldus de vader.
Het gevecht verplaatste zich naar de voorkant van het huis en eindigde bij de voordeur, waar de daders de 15-jarige naar de grond werkten. "Hij werd tegen zijn hoofd aangetrapt, ze hielden niet op. Het meisje stond erbij en klapte opgewekt in haar handen. Om de boel nog even op te hitsen", vult Rijken aan.
'Ik schrok van zijn wonden'De vader had niets door, tot hij gebonk op de voordeur hoorde. Toen hij die opendeed, zag hij zijn gewonde zoon liggen. "Ik schrok toen ik zijn wonden zag. Ik ging direct achter de daders aan, maar ze waren al gevlucht."
Twee 17-jarige jongens en een meisje van 16 jaar werden zondagochtend opgepakt. Zondagmiddag waren ze weer op vrije voeten. Met de vierde dader moet nog 'contact worden gelegd', zo meldt de politie.
Rijkens zoon hield onder meer een hersenschudding en twee blauwe ogen aan de afranseling over.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.