Van Pong tot Oculus Rift: wandelen door 30 jaar gamegeschiedenis op Historic Game Event in Eindhoven - Omroep Brabant

Van Pong tot Oculus Rift: wandelen door 30 jaar gamegeschiedenis op Historic Game Event in Eindhoven

14 mei 2014 om 14:56 • Aangepast 24 april 2020 om 12:46
Van 'Pong' tot 'Grand Theft Auto V' en van 'Tetris' tot 'Assassin’s Creed'. Drie Brabanders willen ‘het grote geschiedenisboek van videogames' zondag openslaan tijdens het Historic Game Event in Eindhoven, een game-evenement waarbij bezoekers een reis door dertig jaar game-geschiedenis kunnen maken.
Geschreven door

De organisatoren van Historic Game Event hebben de opmars van videogames in de jaren tachtig bewust meegemaakt. "We willen oude herinneringen naar boven halen", laat Frederike Manders uit Eindhoven weten. "We hebben alles zo chronologisch mogelijk opgezet. Zo begin je bij de ingang bij de jaren tachtig en eindig je bij de games van nu."
In de moderne periode van gaming speelt Oculus Rift belangrijke rol. Dat is een virtual reality-bril voor games. "Je kunt bij ons games zoals 'Aliens: Colonial Marines' met die toffe bril spelen. Je bevindt je dan in een driedimensionale omgeving met driedimensionaal geluid. Op die manier willen we ook jongere gamers aanspreken", legt Manders uit.[Tweet:body:https://twitter.com/historicgames/status/465087358077919232]
'Ode aan leukste hobby'Veel game-events zijn er niet in Nederland. De grootste is FirstLook in Amsterdam, gericht op de nieuwste games. Dit jaar vindt ook EpiCon plaats in de Brabanthallen in Den Bosch, een driedaags evenement rond games en mensen die karakters uit games, strips en tekenfilms uitbeelden.
Het Historic Game Event is niet met die events te vergelijken, vindt Manders. "Wij duiken meer in de historie van games. Het is meer een ode aan de leukste hobby op deze wereld. De charme van dit event is dat alles met beperkte middelen en via crowdfunding tot stand is gekomen."
'Volgend jaar uitbreiden'Als de pilot een succes wordt, willen de organisatoren volgend jaar uitbreiden. Dan willen ze meer workshops en competities op de beursvloer. En natuurlijk: nóg meer oude retrogames. "Het mooie van dit soort spelletjes is dat ze nog altijd razend populair zijn. Het maakt mijn kinderen niet uit of ze het jaren oude 'Doom' op de computer spelen, of een 'Oculus Rift' opzetten: ze vinden het beide even leuk."[Tweet:body:https://twitter.com/historicgames/status/465041806468452353]

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...