Video

Supporters Helmond Sport over autowasactie van spelers:'Nou moeten ze ook eens werken'

13 mei 2014 om 00:43 • Aangepast 24 april 2020 om 12:46
nl
Spelers van Helmond Sport kwamen maandagavond in actie voor hun trouwe supporters. De voetbalclub heeft een slecht seizoen achter de rug en zag het aantal bezoekers fors teruglopen. Daarom was er maandagavond een beloning voor de fans die een nieuwe seizoenskaart kwamen halen.
Geschreven door

Ze mochten met de spelers op de foto, kregen koffie van hen of lieten de spelers hun auto wassen. Dat leverde bij het stadion aan de Bakelsedijk de nodige hilariteit op. "Nou moeten ze ook eens werken," was een veelgehoorde opmerking van supporters die toekeken hoe Charlie Kazlauskas, Serhat Koc en Marc Koot een volkswagen insopten. Waarop assistent-trainer  Remond Strijbosch reageerde met: "Natuurlijk ja, dit is werken en voetbal is hobby."
Advies aan KNVB: verleng de winterstopOp het veld lieten supporters zich de kans niet ontnemen om op doel te schieten.  In de hoop dat keeper Wouter van der Steen de bal niet zou kunnen tegenhouden. En dat lukte menigeen ook nog. "Ik had het idee dat hij hem wel had kunnen hebben," zei trouwe fan Jan. Ook hij heeft zijn seizoenskaart weer verlengd, ondanks het slechte seizoen. "De echte supporters blijven toch wel komen, ook al is een seizoen wat minder."
Zijn advies om meer supporters binnen te halen is niet gericht aan zijn club of de spelers van Helmond Sport. "Ik zou de KNVB willen zeggen: maak de winterstop langer en laat ons in de nacompetitie langer doorspelen. Als het niet meer zo koud is komen de supporters wel."
Honderd nieuwe seizoenskaartenDe actie van Helmond Sport leverde maandagavond honderd nieuwe seizoenkaarten op. Jaarlijks verkoopt de club 900 seizoenkaarten. Daarvoor moeten de spelers dus nog heel wat auto's wassen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.