Sport dinsdag: Sven Kramer naar BrandLoyalty en Stan Valckx in beeld bij VVV Venlo

13 mei 2014 om 08:38
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder meer aandacht voor Sven Kramer naar BrandLoyalty, Matthijs Brouwer nieuwe coach hockeyers Breda, Stan Valckx in beeld bij VVV Venlo en PSV-fysiotherapeut naar Feyenoord.
Geschreven door

Matthijs BrouwerHockeyer Matthijs Brouwer van den Bosch gaat in het nieuwe seizoen aan de slag als hoofdcoach bij Breda. Bij de Overgangsklasser wordt de 211-voudig international de opvolger van Remco van Wijk. Loek Ghering wordt Brouwers assistent. Breda wil voor volgend seizoen de bestaande spelersgroep aanvullen met talentvolle jeugd én een aantal ervaren Hoofdklassespelers, die maatschappelijk toe zijn aan een volgende stap.
Sven KramerSven Kramer schaatst het komend seizoen voor de schaatsploeg van Team BrandLoyalty uit Den Bosch. Dat heeft die ploeg dinsdag bekendgemaakt. De olympisch kampioen op de 5 kilometer tekent morgen een contract voor 1 jaar bij de formatie van coach Jac Orie. Kramer reed de afgelopen negen jaar voor de TVM-ploeg, die inmiddels ontbonden is. Bij BrandLoyalty wordt Kramer ploeggenoot van onder andere Stefan Goorthuis en Jan Smeekens.
Fysiotherapeut PSVFysiotherapeut Arno Philips vertrekt bij PSV en werkt het komende seizoen bij Feyenoord. Daar wordt hij herenigigd met Fred Rutten, met wie hij in het verleden vaker werkte. Het is nog onduidelijk wie hem bij PSV gaat vervangen. Mogelijk gaat Luc van Agt zijn werkzaanheden bij PSV weer verder uitbreiden.
Stan ValckxStan Valckx lijkt technisch manager bij VVV Venlo te worden. Valckx is nu voetbal-makelaar, maar begon zijn voetbalcarrière bij VVV. Daarna speelde hij onder meer lange tijd voor PSV, waar hij ook vier jaar technisch manager is geweest.
Recorddeelname WK DartsHet wereldkampioenschap voor nationale dartteams (6-8 juni) wordt dit jaar groter dan ooit. In Hamburg zullen maar liefst 32 landen met een tweetal zijn vertegenwoordigd. Phil Taylor en Adrian Lewis verdedigen namens Engeland de titel. Nederland, in 2010 winnaar van de World Cup of Darts en nu als tweede geplaatst, is vertegenwoordigd met regerend wereldkampioen Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.