Hersentumor vechtersbaas voor justitie reden om niet te vervolgen voor mishandeling jongen uit Breda

13 mei 2014 om 09:40
nl
Een 24-jarige man uit Tilburg wordt niet vervolgd voor mishandeling van een 13-jarige jongen, omdat hij een tumor in zijn hoofd heeft. Volgens justitie kan de man zich hierdoor raar gedragen. Dat meldt BN DeStem.
Geschreven door

De Tilburger trapte vorig jaar de 13-jarige Maikel uit Breda meerdere malen tegen zijn hoofd. Dat gebeurde op de parkeerplaats van het Weidebad in Chaam. De twee kregen ruzie, nadat de man in het zwembad het tweelingzusje van de jongen had betast.
Gebroken jukbeenMaikel brak zijn jukbeen en raakte gewond aan zijn kaak. De man stapte vervolgens in zijn auto en dreigde de moeder van het slachtoffer omver te rijden. Tot woede van de ouders arresteerde de politie de belager niet, omdat hij een medische verklaring had. Door de hersentumor zou hij raar gedrag kunnen vertonen.
De ouders van Maikel vinden dat de dader alsnog voor de rechter moet komen. Zij hebben daarvoor een procedure gestart bij het gerechtshof in Den Bosch. Volgens de moeder van de dader zit het verhaal anders in elkaar. "Mijn zoon heeft geen seksuele gevoelens, dus hij betast absoluut geen meisjes", zegt zij tegen Omroep Brabant.
Medische verklaring geen vrijbriefVolgens woordvoerder Elke Kool van het Openbaar Ministerie is de gezondheidstoestand van de Tilburger doorslaggevend geweest om hem niet te vervolgen. "Dat wil niet zeggen dat een medische verklaring een vrijbrief is om delicten te plegen. De officier van justitie heeft in dit geval geoordeeld dat het strafrecht niet de oplossing is", aldus Kool tegen BN DeStem.
De moeder van de dader zegt dat haar zoon zeven jaar geleden is geopereerd aan de tumor. Die tumor is toen verwijderd en heeft volgens haar helemaal niets met de mishandeling te maken. Wel geeft ze aan haar dat haar zoon geestelijk gehandicapt is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.