Topsprinters Marcel Kittel en André Greipel weer in Ster ZLM Toer

13 mei 2014 om 11:26 • Aangepast 24 april 2020 om 12:46
nl
De topsprinters Marcel Kittel en André Greipel zijn volgende maand vrijwel zeker weer van de partij in de vijfdaagse wielrenwedstrijd de Ster ZLM Toer. Voor de sprintersploegen is die etappekoers door Brabant, Limburg en de Belgische Ardennen de laatste voorbereiding op de Tour de France.
Geschreven door

Zes World-Tourploegen doen mee aan de etappekoers: Belkin, Omega Pharma-Quick Step, Giant-Shimano, BMC, Lotto-Belisol en Garmin-Sharp. Marcel Kittel van Giant-Shimano lijkt de te kloppen man: hij boekte het afgelopen weekend twee opeenvolgende sprintzeges in de Ronde van Italië. De 27-jarige Duitser won al een etappe in de Vuelta en vier etappes in de Tour de France.
Kittel krijgt in de Ster ZLM Toer vrijwel zeker concurrentie van Andre Greipel (Lotto) en Theo Bos (Belkin). Onduidelijk is nog of Lars Boom uit Vlijmen zijn titel van vorig jaar gaat verdedigen.
Behalve de zes World-Tourploegen verschijnen ook vier Pro-Continentaleploegen aan de start van de Ster ZLM Toer. Drie van de vijf etappes gaan door Brabant. De proloog is op woensdag 18 juni in Bladel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.