Extra maatregelen in Volkel bij onschadelijk maken bommen

13 mei 2014 om 11:36 • Aangepast 22 november 2020 om 00:33
nl
Vliegbasis Volkel gaat zogenoemde bomterpen aanleggen voor het onschadelijk maken van de vijf bommen die er aangetroffen zijn tijdens de renovatie van de hoofdbaan.
Profielfoto van
Geschreven door

Verwacht wordt dat de ruimingswerkzaamheden woensdag enkele uren gaan duren. De bommen worden afgeschermd met containers en zandheuvels. Op deze manier komen er géén scherven vrij en is het extra veilig voor de omgeving.
Vliegprogramma aangepastWel is het mogelijk dat mensen een grondschok voelen. Het gaat om vijf niet ontplofte bommen uit de Tweede Wereldoorlog. In verband met de veiligheid wordt woensdag het vliegprogramma aangepast. Buiten de vliegbasis zijn extra maatregelen niet nodig.
Vijf F16's van vliegbasis Volkel wijken op woensdag en donderdag tijdelijk uit naar vliegbasis Eindhoven vanwege de ruiming van de bommen.
De Explosieven Opruimingsdienst van Defensie begint woensdag om half elf aan de klus. Mocht het nodig zijn dan gaat het werk donderdag verder. De commandant van de basis,Peter Tankink,liet via Twitter weten dat de vliegbasis klaar is voor de operatie.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.