Video

Cora van Nieuwenhuizen is vastberaden om Europa in te gaan: 'Ik ben er klaar voor'

13 mei 2014 om 13:30 • Aangepast 24 april 2020 om 12:47
nl
Cora van Nieuwenhuizen uit Oisterwijk is voor de VVD verkiesbaar voor een zetel in Brussel. De nummer twee op de kieslijst is vastberaden om Europa in te gaan. Sinds vorige week is ze op campagnetoer door Brabant om kiezers voor zich te winnen.
Geschreven door

Op steeds meer verkiezingsborden prijkt het aanplakbiljet van de VVD met het portret van de Oisterwijkse. En wie het goed leest, kan er niet omheen: Van Nieuwenhuizen wil zich hard maken voor meer werkgelegenheid in Brabant.
Lastige regels uit de weg ruimen"Ik wil graag de verbinding leggen tussen de Brabanders, de Brabantse bedrijven en Brussel", vertelde Van Nieuwenhuizen tijdens haar campagnetoer door de provincie. "Zo wil ik lastige regels, waar iedere ondernemer voorbeelden van op kan noemen, uit de weg ruimen." Op die manier wil de Oisterwijkse proberen bedrijven meer ruimte te geven om banen te scheppen.
'Ik ben er klaar voor'Een voorbeeld daar van is vliegveld Seppe bij Breda, tegenwoordig Breda International Airport, het zusje van het grote Eindhoven Airport. Van Nieuwenhuizen gaf zaterdag samen met minister-president Mark Rutte het officiële startsein voor het nieuwe bedrijvenpark.
Van Nieuwenhuizen begon in de gemeenteraad van Oisterwijk, zit nu nog voor de VVD in de Tweede Kamer en vanaf volgende week dus in Europa. Tenminste, als het aan Van Nieuwenhuizen ligt. "Een hele mooie uitdaging en ik ben er klaar voor. Dus van mij mag het morgen 22 mei zijn!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.