Plofkraak Maren-Kessel: Amsterdammer vrijgesproken

13 mei 2014 om 18:08
nl
Een 19-jarige Amsterdammer is dinsdag vrijgesproken van betrokkenheid bij een plofkraak in februari 2012 in Maren-Kessel. De rechter vond dat er onvoldoende bewijs was om de man te veroordelen.
Geschreven door

De Amsterdammer was op de avond van de plofkraak met twee andere mannen in een café in Den Bosch. Ze werden rond middernacht opgehaald door een 28-jarige man uit Maren-Kessel om naar een afterparty te gaan.
Toen het feest niet doorging, is het viertal naar het chalet van de 28-jarige man gereden om daar te overnachten. Volgens de verdachte is hij daar in slaap gevallen en werd hij pas wakker toen de politie het chalet binnenviel.
ChaletIn dezelfde nacht werd een plofkraak gepleegd bij de Rabobank in Maren-Kessel. De politie vond bij de inval in het chalet spullen die met de plofkraak te maken hadden. Toch was er volgens de rechter onvoldoende bewijs dat de verdachte bij de plofkraak betrokken was.
De Amsterdammer was twee jaar geleden minderjarig en moest dus voor de kinderrechter verschijnen. De man uit Maren-Kessel werd vorige week veroordeeld voor zijn aandeel in de plofkraak. Een 22-jarige medeverdachte ging vrijuit. De zaak tegen de vierde man loopt nog.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.