Video

Vrachtwagenchauffeurs voeren actie bij Brabantse distributiecentra

14 mei 2014 om 09:38 • Aangepast 22 november 2020 om 00:33
nl
Zo’n dertig chauffeurs hebben woensdagmorgen actiegevoerd voor het distributiecentrum van C1000 in Breda. Met een symbolische slagboom werd de toegangspoort naar het distributiecentrum geblokkeerd, waardoor er een file aan vrachtwagens ontstond. Vakbonden en werkgevers hebben ruzie over een nieuwe cao, onder andere over een loonsverhoging die wordt geweigerd.
Profielfoto van
Geschreven door

Ook voeren de chauffeurs actie tegen verdringing op de arbeidsmarkt door goedkopere buitenlandse chauffeurs. De cao-onderhandeling zitten al maanden muurvast.

Wachten op privacy instellingen...

PoortactiesDe acties begon woensdagochtend bij de poort van het distributiecentrum van C1000 in Breda. Daarna rijden de chauffeurs naar het DC van Lidl in Etten-Leur. 's Middags is het distributiecentrum van Albert Heijn in Tilburg aan de beurt.
Henri Janssen, vakbondsbestuurder FNV Bondgenoten: "We zullen woensdag op alle locaties met de chauffeurs in gesprek gaan om ze voor te lichten over de vastgelopen cao-onderhandelingen. De chauffeurs krijgen de kans om op de actietruck 'Tegen Verdringen en Voor een Fatsoenlijk loon' hun naam en handtekening te zetten. We nemen slagbomen mee om de chauffeurs op symbolische wijze de toegang tot de distributiecentra te weigeren."
GoalsOok worden er twee doelen (goals) geplaatst, waarin op papier de drie procent looneis en 'Tegen verdringing' zal hangen. Tjeerd Orie, vakbondsbestuurder Transport CNV Vakmensen: "De chauffeurs worden uitgenodigd om op de goal te schieten. We zullen er alles aan doen om de chauffeurs op te houden. Er kan woensdag chaos in de aanvoer van de distributiecentra ontstaan".

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.