Video

Michael Jackson kan het niet meer, dansers van Fontys wel: danschoreografie voor het album Xscape

13 mei 2014 om 21:01 • Aangepast 24 april 2020 om 12:48
nl
Omdat Michael Jackson het zelf niet meer kan, hebben studenten van de Fontys dansacademie in Tilburg, op verzoek van Omroep Brabant, een danschoreografie gemaakt op het nummer Love Never felt so Good. Het belangrijkste nummer op het nieuwe album Xscape van de King of Pop: Michael Jackson.
Geschreven door

Hoe zou Michael Jackson anno 2014 gedanst hebben op zijn eigen muziek? Zou hij nog steeds naar zijn edele delen grijpen en over het podium glijden met de befaamde moonwalk, of zou Jackson zijn perfectie nog verder hebben ontwikkeld? Niemand die het weet.
Dood betekent geen movesIn tegenstelling tot de oudere, nooit uitgebrachte nummers op het album die ook nog eens geremixt zijn, is de officiële videoclip van het nummer doods: er gebeurt niets. Wie het nummer aanklikt, wat op Youtube al zeven miljoen keer is gedaan, zit minutenlang naar de albumhoes van het nummer te kijken.
In de geest van MichaelOmdat dat anders kan, hebben we de vraag: hoe zou Michael Jackson anno 2014 gedanst hebben op zijn eigen muziek?' voorgelegd aan de dansers Bram, Milan en Vie van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg.
En .. na het beluisteren van de muziek, het oefenen van de moves gaat het drietal los. De dansers Bram, Milan en Vie brengen Xscape met het nummer Never felt so Good van Michael Jackson tot leven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.