Toine Schoutens geheime wapen bij recordpoging Giel Beelen: het Tilburgse licht in de duisternis

13 mei 2014 om 21:37 • Aangepast 22 november 2020 om 00:33
nl
3FM-dj Giel Beelen is momenteel druk bezig met zijn recordpoging om meer dan 190 uur non-stop radio te maken. Dit doet hij echter niet alleen. Beelen heeft een team van drie professionals ingeschakeld, waaronder de Tilburgse lichtdokter Toine Schoutens die een speciale lichtboog maakte voor in de studio. "Giel gaat het zeker halen, daar ben ik van overtuigd."
Profielfoto van
Geschreven door

Giel Beelen begon maandagochtend om zes uur met zijn recordpoging radio maken. Hij wil meer dan 190 uur non-stop uitzenden ter ere van het tienjarig jubileum van zijn ochtendshow GIEL bij de VARA. De komende week moet hij bijna continu wakker blijven om een plek te bemachtigen in het Guinness Book of Records.
'Daglicht nabootsen' Beelen mag om de dag drie uur slapen en krijgt twee keer per dag een powernap van een kwartier. Speciale lampen moeten hem wakker houden, evenals zijn collega-dj's die hem op hun vaste uitzendtijdstippen gezelschap houden. Schoutens maakte een soort van lichtboog voor Giel. "Deze moet het daglicht nabootsen zodat zijn bioritme niet al te veel wordt verstoord."
Schoutens heeft meer ervaring met recordpogingen van radio-dj's. Vorige week hielp hij mee met het record van de Vlaamse dj Lennart Creël, die vorige week zijn marathonuitzending van 190 uur beëindigde. "Daar zijn diverse artikelen over geschreven en zo zijn ze bij mij terechtgekomen. Ruim een maand geleden nam Giel contact met mij op."
'Giel is kerngezond' Samen met twee anderen houdt Schoutens de gezondheid van Giel in de gaten. "Vooraf hebben we hem helemaal binnenstebuiten gekeerd. Zijn bloeddruk, zijn hartslag, zijn huidtemperatuur. Alles is gemeten. Ook is zijn slaap bijgehouden en heeft hij meerdere ECG's gehad. Giel is kerngezond."

Wachten op privacy instellingen...

'Speciale lichtboog'Schoutens is verpleegkundige en houdt zich bezig met licht. In de 3FM-studio heeft hij een kunstmatig daglichtsysteem aangelegd. "Dat wordt ook wel een lichtboog genoemd. Maar ik heb bijvoorbeeld ook een soort van blauwachtig licht bij zijn hometrainer geplaatst. Dat onderdrukt melatonine, een slaaphormoon. Hierdoor krijgt Giel een extra boost."

Wachten op privacy instellingen...


'Gaat hem zeker lukken'Een notaris ziet erop toe of de recordpoging goed verloopt. De dj presenteert sinds mei 2004 GIEL en heeft daarmee de langstlopende vroege ochtendshow op de zender ooit. Hoewel hij al vele prijzen op zijn naam heeft staan, ontbreekt een record. Hij vraagt luisteraars ook de komende week allerlei records te breken en die te delen met de dj.
De komende week zal Schoutens bijna continu in Hilversum zijn. "We proberen alles in goede banen te leiden. Zo heeft voedingsdeskundige Joris Hermans een speciaal dieet voor hem ontwikkeld. Iemand vertelde ooit tegen mij dat Giel ooit de Vierdaagse van Nijmegen rokend op zijn 'kistjes' heeft uitgelopen, zonder enige voorbereiding. Die man heeft een enorme drive. Dat record gaat hij zeker halen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.