Frisofeest in Eindhoven stopt na 22 jaar in huidige vorm

13 mei 2014 om 23:00 • Aangepast 22 november 2020 om 00:33
nl
Het Frisofeest, al 22 jaar een begrip in Eindhoven, stopt ermee. Na meer dan twintig jaar trekken de tweemaandelijkse feesten voor homo's en lesbiennes te weinig bezoekers om er nog mee door te gaan, zegt de organisatie. "Maar", zegt woordvoerster Eva van Gorcum: "Volgend jaar keren we terug als Friso Classics, met een knipoog naar dat wat ooit was."
Profielfoto van
Geschreven door

Het besluit om te stoppen is genomen in samenspraak met de Effenaar, waar de feesten gehouden worden. Het was geen gemakkelijk besluit, zegt voorzitter Dick Boonman. "We dachten regelmatig: nou hebben we toch iets leuks georganiseerd! Maar dan stonden we daar met 250 mensen in de grote zaal van de Effenaar waar 1500 mensen in kunnen."
'Bezoekers verwachten steeds meer spektakel'"We moesten weg uit Berlage, omdat het voor ons te klein was geworden. Maar de Effenaar was eigenlijk weer te groot." Bezoekers verwachtten daar ook meer spektakel en show, meent Boonman. "Maar het Frisofeest is niet spectaculair."
Woordvoerster Eva van Gorcum benadrukt dat de organisatie zich meer wil gaan richten op 25-plussers. "Met de muziek en sfeer van weleer", aldus Van Gorcum.
Op 30 mei is de slotavond van het Frisofees t in de Effenaar in Eindhoven.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!