Directie PSV: 'Technische staf heeft afgelopen seizoen niet optimaal gepresteerd'

14 mei 2014 om 00:12 • Aangepast 22 november 2020 om 00:33
nl
Volgens de directie van PSV heeft de technische staf het afgelopen seizoen enkele steekjes laten vallen. Dat meldt Voetbal International. Vertrekkend algemeen directeur Tiny Sanders en technisch manager Marcel Brands zeiden dinsdagmiddag in een persgesprek dat ze 'over een paar punten niet tevreden zijn'.
Profielfoto van
Geschreven door

Er zou minder eigen verantwoordelijkheid bij de spelers neergelegd moeten worden. "Er mag iets meer dwingend voorgeschreven worden", aldus Sanders in VI. Daarnaast zouden minder uitzonderingen toegestaan moeten worden op gemaakte afspraken.

Wachten op privacy instellingen...

Cocu onderschrijft commentaarVolgens Brands en Sanders denkt trainer Philip Cocu hier ook zo over. Vorige week vrijdag leek Cocu er toch iets anders tegenaan te kijken. Sanders legt uit dat de problemen tijdens een evaluatie, die nog loopt, zijn geconstateerd. Hij herhaalt dat PSV nog altijd het volste vertrouwen in de trainer heeft.
Wel sluit de algemeen directeur veranderingen in de technische staf niet uit. "Dat hoeft niet direct met een extra of een andere trainer te gebeuren', zegt Brands. "Dat hoeft geen oudere trainer te zijn. Het gaat om het geluid dat iemand laat horen. We denken daar over na."
'Philip is een goede coach'Technisch directeur Brands is wel tevreden over hoe het eerste elftal wordt gecoacht. "Phillip is een goede coach, dat heb ik dit seizoen meerdere keren gezien. Een paar keer heeft hij met tactische omzettingen ervoor gezorgd dat er een ander spelbeeld ontstond. Helaas werd dat alleen niet altijd zichtbaar in de einduitslag."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.