Finale play-offs: SPM Shoeters verliest eerste duel van GasTerra Flames

14 mei 2014 om 00:19 • Aangepast 22 november 2020 om 00:33
nl
SPM Shoeters heeft dinsdagavond het eerste duel in de finale van de play-offs verloren van GasTerra Flames. De Groningers trokken in een spannend duel aan het langste eind: 59-52. Kees Akerboom maakte twintig punten voor SPM Shoeters.
Profielfoto van
Geschreven door

Arvin Slagter en Jessey Voorn waren bij Flames beiden goed voor twaalf punten. Beide ploegen waren de hele wedstrijd redelijk aan elkaar gewaagd. Lange tijd ging het gelijk op.


'Spel was te min'Coach Sam Jones was dinsdagavond niet tevreden over het vertoonde spel. "Dat kon beter. Groningen verdedigde ook wel heel sterk. De bal moet bij ons sneller circuleren."
Jones was, net als zijn sterspeler Kees Akerboom, niet te spreken over de wedstrijdleiding. Die leek in het voordeel te fluiten van de thuisploeg. "Den Bosch kreeg 30 fouten, Groningen maar 19. In totaal kreeg GasTerra Flames 33 vrije worpen, Den Bosch maar 9. Dat is wel heel opvallend."

Donderdag in MaaspoortDonderdag wordt het tweede duel in de best-of-seven serie gespeeld in Den Bosch. Zaterdagavond wordt in Groningen gebasketbald. Omdat GasTerra Flames als eerste eindigde in de reguliere competitie, heeft deze club het thuisvoordeel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.