Video

Hockeyer Bob de Voogd zit 'helemaal stuk' na missen van WK: 'Droom is uiteen gespat'

14 mei 2014 om 12:14
nl
Het is 'de grootste teleurstelling' die hij ooit heeft meegemaakt. De mededeling van bondscoach Paul van Ass dat hij niet is geselecteerd voor het WK hockey in Den Haag heeft aanvaller Bob de Voogd van Oranje Zwart murw gebeukt: "Ik was sprakeloos toen Van Ass me vertelde dat ik niet naar het WK ga."
Geschreven door

De Voogd was ervan overtuigd dat hij als vaste international zou worden opgeroepen voor het WK, zoals hij in 2012 ook van de partij was tijdens de Olympische Spelen in Londen, waar Oranje zilver pakte. Maar Van Ass vindt dat De Voogd niet genoeg in vorm is, het gevolg van een blessure waarvan hij de eerste helft van het seizoen heeft moeten herstellen.
"Ben ik niet met hem eens", zegt De Voogd. "Door die peesblessure heb ik de voorbereiding op het seizoen gemist. Maar gaandeweg het seizoen werd ik steeds fitter en raakte ik ook steeds meer in vorm. In de eindfase had ik mijn oude niveau weer te pakken, vind ik. In de playoffs om de landstitel en in de Euro Hockey League was ik belangrijk voor het team. Maar kennelijk heb ik de bondscoach daarmee niet kunnen overtuigen. En ik heb het helaas niet voor het zeggen."
In een gatNadat Van Ass hem had verteld dat hij niet is geselecteerd, viel De Voogd meteen in een gat. "Ik was sprakeloos toen hij het me vertelde. Dan weet je even niet meer waar je het moet zoeken. Mijn agenda was tot eind juni volgepland, van het ene op het andere moment was hij in één keer leeg. Mijn droom is uiteen gespat."
De Voogd pakte meteen het vliegtuig naar Spanje om de klap te verwerken. "Ik wilde weg uit Nederland, om even tot mezelf te kunnen komen. Ik heb zo naar dit WK toe geleefd. Deze klap moet ik eerst verwerken."   

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.