'NSB' geklad op frietzaak Martin Zwerts in Eindhoven: ‘Wie dit doet, is gestoord' - Omroep Brabant

'NSB' geklad op frietzaak Martin Zwerts in Eindhoven: ‘Wie dit doet, is gestoord'

14 mei 2014 om 14:26 • Aangepast 24 april 2020 om 12:49
nl
"Wij zijn hardwerkende mensen, dus waarom wij?", vraagt Annelies Zwerts zichzelf hardop af. Ze kan het nog steeds niet geloven. Zwerts is mede-eigenaresse van de gerenommeerde Eindhovense frietzaak Martin Zwerts. In de nacht van dinsdag op woensdag werd zowel haar woning als frietzaak beklad met de letters 'NSB'.
Geschreven door

Zwerts is 'één grote brok ellende' en zit er naar eigen zeggen helemaal doorheen. "Ik snap niet hoe dit kan gebeuren. Ik werd wakker en werd opeens door de buren gewaarschuwd. Zowel mijn huis als de frietzaak bleken beklad. En ik heb geen flauw idee waarom."
Gerichte actieDe frietzaak van Zwerts staat aan de Boschdijk, haar huis ligt aan de Kronehoefstraat. Op beide panden is sinds woensdagochend in grote letters de afkorting van de Nationaal-Socialistische Beweging te lezen. De NSB was een Nederlandse politieke partij die tijdens de oorlog collaboreerde met de Nazi's.
Er lijkt sprake van een gerichte actie tegen de eigenaren Martin en Annelies, zo concludeert ook de politie. "Dat lijkt mij ook, maar ik heb echt geen flauw idee wie dit heeft gedaan. Ik wist niet dat ik vijanden had, maar blijkbaar heeft iemand dus een hekel aan ons."
'Slechte friet?'Frietzaak Zwerts is vooral bekend omdat de zaak meerdere keren bekroond is als een van de beste frietzaken van Nederland. "Misschien hebben we iemand slechte friet gegeven, maar dat kan ik me haast niet voorstellen", grapt Zwerts. De frietzaak is al enkele keren uitgeroepen tot de beste van Nederland.
De schermen en het huis worden zo snel mogelijk schoongemaakt. Donderdagochtend gaat Annelies naar het politiebureau om aangifte te doen. "Ik hoop dat ze snel gepakt worden. Wie dit doet is gestoord", vult de eigenaresse aan.
De frietzaak looft een beloning van 1000 euro uit aan de tipper wiens tip naar de arrestatie van de dader leidt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.